Koophuis Hongarije Makelaardij

Koop procedure: Huis kopen in Hongarije. Hoe gaat dat?

De koop van uw Hongaarse droomhuis
Na het vinden van uw droomhuis in Hongarije, wilt u natuurlijk dat het huis zo snel mogelijk van u wordt. Stel je voor dat iemand anders u voor is... De koop van een Hongaars huis vind in Hongarije plaats bij de advocaat. Deze stelt het koopcontract op en ziet toe dat de betaling en de overdracht van het vastgoed in goede orde geschied.

Villa met gastenverblijf en zwembad


Advocaat, kadaster en overdrachtsbelasting
De koop van een huis in Hongarije kan als alles mee zit binnen een paar uur geregeld zijn. De advocaat stelt het koopcontract op, leest deze voor, daarna kunt u vragen stellen en wordt deze ondertekend. Als u het Hongaars niet goed machtig bent, is het goed om een betrouwbaar iemand te hebben die u helpt bij de vertaling en eventuele uitleg. Ons kantoor kan u naar een professionele tolk verwijzen of u kunt gebruik maken van de diensten van onze vastgoed adviseur. Deze diensten zijn inbegrepen bij de koop van een huis uit ons Hongaarse huizenaanbod. Daarnaast hebben wij advocaten in dienst die het Engels en het Duits machtig zijn. Na het ondertekenen van het koopcontract vind de betaling van de koopsom plaats.

Let op! Betaal nooit één cent of forint vóór het ondertekenen van het koopcontract en vóórdat u zeker weet wat er in het koopcontract staat. U kunt uw geld maar één keer uitgeven.

Daarna regelt de advocaat op de achtergrond een aantal belangrijke zaken. Zo wordt er een aantekening in het Hongaarse kadaster gemaakt dat u de "koper" bent van het vastgoed. Hierdoor kan het huis niet nog een tweede keer verkocht worden. Na een ongeveer een maand na de betaling van de koopsom, wordt u in het kadaster als "eigenaar" ingeschreven. Twee tot zes maanden na de koop, ontvangt u bericht van de Hongaarse belastingdienst voor de betaling van de overdrachtsbelasting.

Luxe en ruimte is een betaalbaar goed in Hongarije

Overdracht van het Hongaarse onroerend goed
Na het betalen van de koopsom, kunt u zich alvast de trotse eigenaar van het huis noemen. Samen met de verkoper kunt u de nutsvoorzieningen als elektra, water, gas en het vuilnis op uw naam laten overschrijven. Als u het huis via een makelaar gekocht heeft, is het gebruikelijk dat deze u helpt bij de overschrijving. Ons adviesbureau biedt deze service kosteloos aan, als u een huis uit ons aanbod gekocht heeft. Ook helpen wij bij het afsluiten van een woonverzekering en het openen van een Hongaarse bankrekening.

Kopen vanuit Nederland of België
Het kan zijn dat u zelf niet bij de koop of verkoop van uw huis in Hongarije aanwezig kunt zijn. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. In ieder geval is dit geen enkel probleem. Het ondertekenen van het koopcontract of een machtiging vind dan plaats bij het Hongaarse consulaat in Den Haag of Brussel.

Heeft u na het lezen nog vragen? Stel deze dan gerust via info@eigenhuishongarije.nl
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heeft u relevante informatie, suggesties of vragen? Laat hier uw reactie achter.

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.